Rehabilitació del Mercat de La Llibertat

La rehabilitació d’aquest edifici protegit va ser guardonada, entre d’altres, amb el Gold Award 2012 de la World Union of Wholesale Markets (WUWM)

Emplaçament: Plaça de la Llibertat, 27, Barcelona | Catalunya
Superfície construïda: 5.211 m2
Promotor: Institut Municipal de Mercats | Ajuntament de Barcelona

Desenvolupament: 2005 – 2009
Pressupost: 7.050.000 € (mercat definitiu);   1.865.000 € (mercat provisional)
Intervenció: Avantprojecte, Projecte Bàsic, Projecte d’Execució i direcció d’obra. Projecte Bàsic i d’Execució i direcció d’obra del mercat provisional

El Mercat de la Llibertat, edifici construït l’any 1888 i que ocupa una illa de cases del barri de Gràcia de Barcelona, fou dissenyat pels arquitectes Miquel Pascual Tintorer i Francesc Berenguer Mestres i està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local en el Catàleg del Patrimoni arquitectònic històric-artístic de la ciutat de Barcelona.

Duta a terme com a motor de transformació urbana i comercial, la reforma va preservar l’edifici històric no només rehabilitant-lo, sinó mantenint l’estructura de mercat tradicional però adaptant-lo a les noves necessitats i complementant-lo amb d’altres usos comercials.

La renovació de la seva estructura comercial i l’augment de la superfície del mercat de 2.200 m2 a 4.400 m2 ha permès la posada en marxa de nous serveis com l’aparcament soterrat i la implantació d’un àrea d’autoservei. La introducció també de nous espais logístics d’ús comú entre els comerciants: magatzems, zones de càrrega i descàrrega i l’àrea de gestió de residus, tots ubicats al soterrani, permeten un increment qualitatiu del funcionament diari de l’equipament.

El projecte ha inclòs també el disseny i execució del mercat provisional que alberga l’activitat dels comerciants al llarg del transcurs de les obres.

Un cop conclosa la seva remodelació, l’edifici ha estat guardonat amb el Gold Award 2012 de la World Union of Wholesale Markets (WUWM) i ha rebut el Diploma d’Excel·lència del European Institute of Public Administration.

Compartir

T’agrada?
Contacta amb nosaltres