Establiment Viena a Sant Pau de Riu Sec

El disseny del nou prototip va aconseguir modernitzar la imatge dels establiments Viena sense perdre els trets tradicionals que impulsen l’empresa des de la seva fundació

Emplaçament: Sabadell Parc Empresarial, Sabadell | Barcelona | Catalunya
Superfície construïda: 655 m2
Promotor: Establiments Viena S.A.

Desenvolupament: 2011-2012
Pressupost: 1.240.000 €
Intervenció: Estudi previ per a nou prototip. Projecte Bàsic i d’Execució i direcció d’obra

Per al disseny del setè local que l’empresa obria a la ciutat on va néixer l’any 1969, Viena volia renovar la imatge dels seus establiments ‘xalet’ sense deixar de banda les línies tradicionals que els havien impulsat des de la seva fundació. El nou prototip desenvolupat per Pb2 aposta per un edifici funcional i estèticament nou, que integra la imatge tradicional de Viena amb la modernitat de les línies simples i l’èxit del disseny diàfan i molt visual, mitjançant l’ús de materials nobles i de qualitat com són la fusta i el zinc.

La intervenció arquitectònica va consistir en reconèixer i mantenir els punts forts del funcionament operatiu, tant del local com de la circulació perimetral de vehicles, amb l’objectiu d’adaptar-los a la rotunditat i simplicitat de la proposta, tractada formalment com un element continu de zinc. Les façanes curtes es resolen amb la col·locació de lames verticals de fusta d’iroko, en menor o major calat en funció dels requisits de cada tram: accés, tamís d’il·luminació natural exterior, ventilació  opacitat.

La proposta va incloure la implementació de mesures d’eficiència energètica, com la reutilització de la calor residual de les càmeres frigorífiques per al preescalfament de l’aigua calenta sanitària.

Aquesta obra ha resultat seleccionada a la 55 Edició dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme 2013.

Compartir

T’agrada?
Contacta amb nosaltres