Restauració i adequació del pavelló d’administració de l’Hospital de Sant Pau

Dins el marc d’aquest recinte modernista declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO el 1997, Pb2 va ser seleccionada per a la segona fase del concurs del Pavelló d’Administració.

Emplaçament: Barcelona | Catalunya
Superfície construïda: 1.750 m2
Promotor: Fundació privada de la Santa Creu i Sant Pau

Desenvolupament: 2010
Intervenció: Concurs en segona fase

El recinte modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau va ser dissenyat per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, amb la concepció de ciutat jardí, i amb la finalitat de traslladar les instal·lacions existents a l’edifici hospitalari original, avui seu de la Biblioteca de Catalunya, amb l’objectiu d’atendre la demanda sanitària d’una ciutat en plena efervescència demogràfica. La construcció es va iniciar l’any 1902 i el recinte va ser inaugurat l’any 1930. EL conjunt de pavellons va ser declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1997.

La rehabilitació del recinte es va iniciar el 2009 amb la primera fase, que contemplava l’eix central, amb un total de 13 edificis, i gairebé tota la xarxa de túnels soterrats. Pb2 va ser seleccionada per a la segona fase del concurs de restauració i adequació de l’edifici d’administració, concebut com a porta d’entrada al recinte des de la cantonada sud. La proposta pretenia establir les principals possibilitats i limitacions de l’edifici, amb la voluntat de respondre al nou programa de necessitats fixat per la Fundació Privada, fixant uns principis generals d’actuació: el respecte a l’autenticitat dels sistemes estructurals i constructius, la màxima reversibilitat de les intervencions i la comprensió i conservació dels elements singulars del monument.

Compartir

T’agrada?
Contacta amb nosaltres