Rehabilitació i ampliació del Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel

La intervenció, dividida en tres fases, va generar un modern equipament docent de més de 16.000 m2 de superfície construïda i dotat d’instal·lacions esportives exemplars

Emplaçament: Barcelona | Catalunya
Superfície construïda: 16.150 m2
Promotor: Congregación de los Legionarios de Cristo

Desenvolupament: 2002-2006
Pressupost: 7.545.000 € (fase I); 2.360.000 € (fase II); 1.965.000 € (fase III)
Intervenció: Avantprojecte. Projecte Bàsic, Projecte d’Execució i direcció d’obra. Modificació del planejament derivat.

El col·legi Reial Monestir de Santa Isabel es troba situat al barri de Sarrià de Barcelona, en un entorn que ha patit una important transformació urbanística fruit del desmantellament dels adjacents tallers dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. En aquest marc, el projecte té com objecte la rehabilitació i ampliació del recinte escolar existent, amb la intenció d’implantar un centre d’educació infantil de dues línies, un centre d’educació primària, secundària i batxillerat de dues línies, un poliesportiu i una residència de capellans.

De cara a fer conviure el funcionament de l’escola amb les obres, aquestes es van realitzar en tres fases. La primera fase, d’ampliació, inclou a la zona sud la reconstrucció del poliesportiu (format per pavelló i piscina), l’aparcament, el centre d’educació infantil, i part del de primària, secundària i batxillerat. Al nord, es va preveure la construcció del centre social i administratiu, que incorpora un auditori amb una capacitat per 160 persones. La segona fase descriu les obres de rehabilitació integral de l’edifici escolar preexistent, deixant per la tercera fase els treballs de restauració de l’església, el claustre i la sala capitular, elements protegits en el Catàleg del Patrimoni arquitectònic històric-artístic de la ciutat de Barcelona.

Prèviament, Pb2 es va encarregar també de la modificació del pla especial que ordenava el conjunt i en la que ja s’establien les directrius generals de la intervenció.

Compartir

T’agrada?
Contacta amb nosaltres