Aixecament de Pavellons de l’Hospital de Sant Pau

Després de la declaració per la UNESCO del recinte modernista com Patrimoni Mundial l’any 1997, la Fundació va impulsar l’inventariat de tot l’àmbit, amb la participació de Pb2.

Emplaçament: Barcelona | Catalunya
Superfície construïda: 5.988 m2
Promotor: Fundació privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Desenvolupament: 2003
Intervenció: Aixecament de plànols, inventari i estudis previs

El recinte modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau va ser dissenyat per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, amb la concepció de ciutat jardí, i amb la finalitat de traslladar les instal·lacions existents a l’edifici hospitalari original, avui seu de la Biblioteca de Catalunya, amb l’objectiu d’atendre la demanda sanitària d’una ciutat en plena efervescència demogràfica. La construcció es va iniciar l’any 1902 i el recinte va ser inaugurat l’any 1930. EL conjunt de pavellons va ser declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1997.

A partit d’aquell moment, i davant la futura construcció d’un nou hospital que donaria lloc a la activitat sanitària, la Fundació Privada va impulsar un inventariat del conjunt del recinte modernista. Pb2 Projecte va dur a terme l’aixecament arquitectònic dels pavellons 1 (de la Puríssima), 3 (Nostra Senyora del Carme), 13 (Santa Apol·lònia) i 19 (antigues cuines), per al qual, a més, es va avançar un estudi previ de rehabilitació. Finalment, Pb2 va rebre l’encàrrec de realitzar l’inventari complet del contingut del departament de psicologia, situat bàsicament al pavelló 19, però amb dependències als pavellons 18 (consultes externes), 20 (Sant Antoni) i 24 (Santa Victòria).

Compartir

T’agrada?
Contacta amb nosaltres