Habitatge protegit a Alcalá de Henares

Aquest projecte va resultar guanyador del concurs per la promoció d’un edifici de 161 habitatges de protecció pública de preu limitat a una parcel·la del sector Espartales Norte

Emplaçament: Alcalá de Henares | Madrid
Superfície construïda: 27.027 m2
Promotor: Sacresa S.A.

Desenvolupament: 2006-2008
Intervenció: Proposta de concurs. Projecte Bàsic

El concurs d’idees per a la construcció d’habitatge públic presentat per l’Ajuntament d’Alcalà de Henares resultava força atractiu pel que fa referència als seus aspectes arquitectònics. La proposta presentada per Pb2 Projecte (guanyadora en primera fase i segona classificada en fase posterior) buscava desenvolupar el conjunt a la major comoditat dels seus futurs habitants, construint un edifici en forma de U apaïsada que, formada per un cos central allargat i dos elements laterals de dimensions inferiors, delimités l’espai lliure comunitari de manera natural a l’interior d’illa.

De la mateixa manera, l’edifici projectat distingia entre dos tipus diferents de façana: exterior (on es distribuïen les sales d’estar i les cuines) i la interior (on hi tenien lloc els dormitoris). La façana exterior, orientada al carrer i al sud en el cas del cos central, es trobava proveïda de balconades àmplies i persianes corredisses que dotaven de caràcter a l’edifici. La façana interior, amb una sèrie d’espais lliures vidriats i orientada a nord, permetia una visió del pati interior privat del conjunt.

El conjunt, estructurat com edificis de planta baixa, sis planes pis i àtic, constava de 161 habitatges de protecció pública de preu limitat, i també comptava amb locals comercials als baixos de la façana de l’edifici principal. Sota rasant, s’ubicaven dues plantes soterrani que acollien l’aparcament i les àrees de trasters.

Compartir

T’agrada?
Contacta amb nosaltres