Edifici residencial al carrer Vilarrubias

La distribució dels habitatges, amb disposició de les sales d’estar en cantonada o passants i complementades com terrasses al sud supera els estàndards d’aquest tipus de promocions

Emplaçament: Sabadell, Barcelona | Catalunya
Superfície construïda: 3.103 m2 (fase I) i 6.852 m2 (fase II)
Promotor: Inmobiliaria AVISA Sabadell S.L.
Desenvolupament: 1995-2001
Intervenció: Estudis previs. Avantprojecte. Projecte Bàsic, Projecte d’Execució i direcció d’obra. Estudi de detall.

La proposta d’ordenació volumètrica per aquest edifici, situat a la confluència entre la Gran Via i el carrer Vilarrúbies (avinguda que delimita el centre de Sabadell al nord), parteix del reconeixement del potencial de la parcel·la. L’estudi de detall va proposar un joc de volums sobre una base comercial que ocupava en planta baixa la totalitat de la parcel·la de 2.236 m2: un bloc de quatre plantes pis, amb la façana encarada al carrer Vilarrúbies, i dues torres de sis i vuit plantes respectivament que, unides pel nucli de comunicacions definien una volumetria singular que va ser capaç de donar valor a l’emplaçament i convertir l’edifici en un element de referència. Aquesta ordenació redundava en la qualitat de l’assolellament de tots els habitatges.

L’edifici es va construir en dues fases, i té un total de 41 habitatges (12 en primera fase, 29 en segona) i 111 places d’aparcament comunitari. En les distribucions dels habitatges va prioritzar-se la disposició de les sales d’estar a les cantonades o passants, complimentades amb terrasses orientades al sud, cap a l’interior d’illa, per tal d’aconseguir estar per sobre dels estàndards habituals d’aquest tipus de promocions. La resolució de la façana amb obra vista de maó klinker de color clar garanteix un bon envelliment de l’aspecte exterior de l’edifici.

Compartir

T’agrada?
Contacta amb nosaltres