Edifici d’oficines Gran Via / Roger de Llúria

La rehabilitació integral d’aquest xamfrà de l’Eixample barceloní va mantenir únicament la façana original i va generar més de 5.800 m2 de superfície destinada a oficines

Emplaçament: Gran Via de les Corts Catalanes 635, Barcelona | Catalunya
Superfície construïda: 7.836 m2
Promotor: Grup Immobiliari Castmor

Intervenció: Projecte Bàsic, Projecte d’Execució i direcció d’obra
Desenvolupament: 1999-2002
Pressupost: 6.110.000 €

Aquest edifici regi, protegit pel Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Districte 2 (Eixample) dins del Conjunt Especial de Protecció de l’Eixample de Barcelona, va ser construït l’any 1875 i està ubicat a la cantonada de la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona amb el carrer Roger de Llúria. Inicialment constava de semi-soterrani, planta baixa comercial i tres plantes destinades a habitatge. L’any 1960 es va dur a terme una ampliació de l’edifici, incorporant-ne tres plantes, àtic i sobre-àtic. En el moment de la intervenció es requeria un actuació integral per tal de rehabilitar l’edifici únicament mantenint les façanes per conservar la seva estètica original però transformant-lo en un edifici d’oficines.

La intervenció duta a terme per Pb2 va tenir com objectiu la construcció de tres plantes subterrànies d’aparcament, planta baixa i altell comercials i sis plantes destinades a oficines, mantenint i restaurant durant la seva rehabilitació la façana original, característica d’aquesta zona de l’eixample dret de Barcelona.

Amb més de 5.800 m2 de superfície destinada a oficines, l’edifici està ocupat actualment per la seu de l’Institut Català de Finances de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres entitats de l’administració autonòmica.

Compartir

T’agrada?
Contacta amb nosaltres