El Mercat de la Llibertat, remodelació duta a terme per Pb2 i “Gold Award” de la Unió Mundial de Mercats, celebra el seu 125è aniversari

El passat 19 de gener, el Mercat de la Llibertat es va vestir de festa amb motiu de la celebració del seu 125è aniversari, convertit en un referent a la ciutat, i en especial, al districte de Gràcia.

Durant l’acte, l’alcalde de Barcelona va descobrir dues plaques commemoratives al vestíbul del mercat, una dedicada a l’aniversari de l’establiment, i una altra en reconeixement al guardó rebut el passat 14 de setembre de  la Unió Mundial de Mercats (World Union of Wholesale Markets).

La remodelació, inaugurada el 2009 i duta a terme per Pb2 va rebre recentment el premi “Gold Award” 2012 (Premi d’Or 2012), que distingeix l’excel·lència en noves infraestructures de mercats, per davant del Mercat de Xhenzhen, a la Xina (segon premi) i el Mercat de Brisbane, a Austràlia (tercer classificat).

Duta a terme com a motor de transformació urbana i comercial, la reforma va preservar l’edifici històric modernista de l’obra inaugurada el 1888, no només rehabilitant-lo sinó mantenint també l’estructura del mercat tradicional adaptant-lo a les noves necessitats i complementant-lo amb altres usos comercials.

El jurat del premi va valorar molt positivament la remodelació, i va insistir en que es tracta d’una intervenció que ha tingut en compte tant els beneficis per al sector del comerç com per als veïns del voltant del mercat, amb la transformació dels carrers en àrees de vianants i una millora dels accessos.

.